Kúpiť krokomery – e-shop

Sprievodca výberom
krokomerov


Krokomery  >  10 000 krokov denne: Každý krok sa počíta!

10 000 krokov denne: Každý krok sa počíta!

Z vedeckých štúdií vyplynulo, že práve 10 000 krokov za deň je pohyb, ktorý dostačuje pre pozitívne ovplyvnenie zdravia dospelého človeka.

Chôdza účinkuje najmä proti obezite a následne proti chorobám srdca a ciev. Zistilo sa aj to, že dostatok pohybu má iba 10 % obyvateľov vyspelých krajín.

10 000 krokov zodpovedá asi 7 km, teda vzdialenosti, ktorú by sme mali denne ujsť pre zlepšenie zdravia, udržanie kondície a optimálnej váhy.

Vďaka noseniu krokomeru možno prepočítať takmer každú aktivitu na ekvivalentný počet krokov. V krokomere je totiž kyvadielko, ktoré reaguje na hojdavú ľudskú chôdzu, prípadne beh.

A ako ste na tom vy?

Ak chcete chodiť pre zdravie, urobte 10 000 krokov za deň. Ak je vašim cieľom schudnúť, potom by ste mali urobiť 12 000 - 15 000 krokov denne. Najprv si nasaďte krokomer a zistite, koľko krokov denne skutočne urobíte. Potom pomaly pridávajte, až sa dostanete na požadovaný počet krokov. Nezabudnite, že nikdy nie je neskoro začať a počíta sa každý krok!

  • 10 000 krokov = 7 km
  • 10 000 krokov = 100 minút
  • 10 000 krokov = 450 kcal

Odborníci z poradne webu 10000kroku.cz uvádzajú: "Používanie krokomeru zvyšuje motiváciu k pohybu, výrazne prispieva k zvyšovaniu denného počtu krokov a zároveň slúži ako jednoduchá kontrolná pomôcka pri plnení vašich cieľov."

Zdroj fotografie: Pixabay

Zdieľajte článok



Odporúčame krokomery




Ďalšie novinky

Krokomer náramok - skvelý tip na darček

Na zápästie patrí náramok. A na zápästie športovcov? Predsa krokomer alebo športtester. Vždy budete vedieť, akú dlhú trasu ste ušli a koľko kalórií spálili.

Porovnajte sa vďaka krokomeru s ľuďmi z celého sveta

Hitom je iniciatíva Indares.com, ktorú už využívajú tisícky ľudí z celého sveta. Podporuje totiž zdravú súťaživosť tým, že anonymne porovnáva každodennú chôdzu užívateľov podľa veku, pohlavia, dní v týždni či príslušných krajín.

všetky novinky