Kúpiť krokomery – e-shop

Sprievodca výberom
krokomerov


Krokomery  >  Lacný krokomer - za koľko ho kúpite?

Lacný krokomer - za koľko ho kúpite?

Krokomer je malá, ale veľmi šikovná pomôcka pri chôdzi i ďalších športových aktivitách. Ušetrite pri jeho nákupe.

Od krokomeru vlastne nechceme žiadne zázraky. Stačí, keď bude presne počítať prejdené kroky. Hoci chceme krokomer používať z mnohých dôvodov, väčšinou nám však stačí vedieť, koľko krokov sme prešli a či sme splnili denný plán.

Chôdza je najlepšia fyzická aktivita a motiváciou k zvýšenej aktivite býva častokrát snaha schudnúť alebo zlepšiť fyzickú kondíciu. Na meranie počtu krokov nám postačí jednoduchý krokomer.

Tie najlacnejšie krokomery sú pružinové a fungujú na princípe kyvadielka, ktoré počíta každý pohyb. Tieto najlacnejšie prístroje majú dlhú životnosť batérie (spotrebúvajú minimum energie), ale väčšinou nevydržia dlhšie ako 2-3 roky a postupne začínajú byť nepresné.

MEMS - mikro-elektro-mechanické senzory

Takto sa nazýva technológia, ktorú používajú drahšie krokomery. Čidlá dokážu presnejšie počítať kroky, dokonca aj keď ich máte napríklad v batohu.

Ako zistiť presnosť krokomera? Skúste ho zapnúť a odpočítať 100 krokov. Odchýlka by mala byť do piatich krokov. Takto presné krokomery nájdete aj medzi lacnejšími prístrojmi.

Aj lacné krokomery udávajú čas a vzdialenosť (musíte si však správne nastaviť dĺžku kroku) a tiež spálené kalórie. K tomu je však potrebné mať možnosť zadať vlastnú hmotnosť. Inak nemá meranie veľmi zmysel.

Ďalšie pokročilé funkcie (meranie až po určité vzdialenosti alebo dokonca meranie iba aeróbnych krokov) sú už prednosťami drahších prístrojov. Meranie krokov je aj súčasťou športtesterov.

Najlacnejšie krokomery - pod 10 eur

Medzi tie najlacnejšie krokomery patria modely inSPORTline Palette a Duo, ktoré kúpite za menej ako 10 eur, v akciách aj so zľavou ďalších dvoch až troch eur. Ide o veľmi jednoducho ovládateľného pomocníka pri každodennom pohybe. Palette má 5-číselný LCD displej (počítadlo do 99 999 krokov) a klip na pevné uchytenie krokomeru k opasku, nohaviciam či športovému oblečeniu v úrovni pásu. Predchádzajúce namerané údaje sa dajú vymazať. Okrem krokov ukazuje aj spálené kalórie a celkovú vzdialenosť.

Zdieľajte článok



Odporúčame krokomery




Ďalšie novinky

Krokomer náramok - skvelý tip na darček

Na zápästie patrí náramok. A na zápästie športovcov? Predsa krokomer alebo športtester. Vždy budete vedieť, akú dlhú trasu ste ušli a koľko kalórií spálili.

Porovnajte sa vďaka krokomeru s ľuďmi z celého sveta

Hitom je iniciatíva Indares.com, ktorú už využívajú tisícky ľudí z celého sveta. Podporuje totiž zdravú súťaživosť tým, že anonymne porovnáva každodennú chôdzu užívateľov podľa veku, pohlavia, dní v týždni či príslušných krajín.

všetky novinky