Kúpiť krokomery – e-shop

Sprievodca výberom
krokomerov


Krokomery  >  Moderný darček pre seniorov je krokomer - napríklad na ruku

Moderný darček pre seniorov je krokomer - napríklad na ruku

Papuče a podobné darčeky už nikto nechce. IN je napríklad krokomer, ktorý babičke či dedkovi pomôže udržiavať vitalitu. Vhodný model sa dá nosiť aj na ruke ako hodinky, ktorých funkciu má taktiež.

Krokomer čiže pedometer je malý elektronický prístroj, ktorý zaznamenáva a ihneď na displeji zobrazuje počet prejdených krokov za vybranú dobu. Princíp fungovania krokomeru spočíva v meraní výkyvov ťažiska. To znamená, že prístroj pri každom došliapnutí pripočíta jeden krok. Vďaka krokomeru sa tak dozviete, koľko urobíte denne krokov. Krokomery sa dajú upevniť napríklad na páse, ale je možné kúpiť tiež hodinky s krokomerom, ktoré sú práve tým dnešným tipom na darček pre seniorov.

Aký krokomer vybrať?

Pri nákupe krokomeru starším ľuďom zvážte, či využijú pokročilé funkcie. Počet krokov a energetický výdaj zaznamená každý krokomer. Pokročilejšie krokomery majú stopky, pamäť, do ktorej možno uložiť výsledky, možnosť pripojenia cez USB a ďalšie funkcie, za ktoré sa však platí viac.

Populárne značky krokomerov sú Omron, Tanita, Yamax, inSPORTline. S ich výberom vám môžu pomôcť recenzie užívateľov. Napríklad o modeli Pole píše pani Eva: "Zháňala som nejaký krokomer a tento ma zaujal, že sa hodí na chôdzu s palicami. Som s ním nadmieru spokojná, odporúčam všetkým, ktorí potrebujú mať chôdzu pod kontrolou."

Horúci tip na krokomery

V spolupráci so špecializovaným športovým eshopom vám ponúkame krokomery v akcii.

Tipy

  • Digitálny krokomer inSPORTline Pole - Krokomer navrhnutý špeciálne pre trekingové palice, vhodný pre chôdze, beh alebo vysokohorskú turistiku.

Akcia krokomery Pole

Ako vidíte, moderný seniori chodia s paličkami, a aj na tie možno dnes kúpiť krokomer. Tých tipov na darček teda bude nakoniec oveľa viac. A to je dobre, pretože chôdza je prirodzená ľudská činnosť, a keď sa pojme ako hra, stáva sa zábavou. Ľudia radi súťažia a keď vďaka krokomeru uvidia svoje výsledky, sú motivovaní k lepším výsledkom. Tiež porovnávanie sa s priateľmi, napríklad na organizovaných turistických vychádzkach, urobí svoje.

Správne by sa denne malo ujsť 10 000 krokov. Používanie krokomeru jednoznačne zvyšuje motiváciu k pohybovej činnosti, významne prispieva k zvyšovaniu denného počtu krokov a zároveň slúži ako dostupná kontrolná pomôcka pri plnení osobných cieľov.

Zdieľajte článok



Odporúčame krokomery




Ďalšie novinky

Krokomer náramok - skvelý tip na darček

Na zápästie patrí náramok. A na zápästie športovcov? Predsa krokomer alebo športtester. Vždy budete vedieť, akú dlhú trasu ste ušli a koľko kalórií spálili.

Porovnajte sa vďaka krokomeru s ľuďmi z celého sveta

Hitom je iniciatíva Indares.com, ktorú už využívajú tisícky ľudí z celého sveta. Podporuje totiž zdravú súťaživosť tým, že anonymne porovnáva každodennú chôdzu užívateľov podľa veku, pohlavia, dní v týždni či príslušných krajín.

všetky novinky